Season Open Cupil tuli spordikooli meeskond pronksile

21.-23. september toimus Vinnis rahvusvaheline korvpalliturniir ”Season Open Cup” 2001 ja hiljem sündinud poistele. Turniiri kutsed võtsid vastu ja tulid kohale BS Kaunas Perkunas (LIT), Sankt-Peterburgi NAB (RUS), Kauhajoki (FIN), Salva/Tartu Rock, Rapla KK, Audentese SK (kõik EST) ja võõrustajad BC Tarvas/Rakvere SK I ja BC Tarvas/Rakvere SK II.

 

Kaheksa võistkonda oli paigutatud kahte alagruppi, kus A-alagrupis tegi puhta töö Leedu võistkond BS Kaunas Perkunas. B-alagrup esikoht läks kodumaale, Rapla KK-le. Alagrupi esimesed kaks mängisid omavahel risti läbi poolfinaalis. Alagruppide 3. ja 4. koht mängisid 5.-8. kohale. Tuline poolfinaal toimus BC Tarvas/Rakvere SK I ja Rapla KK vahel, kus lõpuponnistus oli parem külalistel. Tulemusega 51:49 (poolaeg Rakverele 27:17) võit Rapla poistele. Rakvere eest viskasid Matteus Miilpalu 10 ja Jürnas Vigolainen 10 punkti. Vastastel Jan Märten Ratas 15 punkti. Teises poolfinaalis oli kindlalt Perkunas üle NAB-i võistkonnast 64:31. Vähemalt oli üks välis- ja üks koduvõistkond finaalis ning pronksimängus.

 

Esimese päeva õhtul toimus ka viskevõistlus, kus 2 min. jooksul paarilisega tuli visata kordamööda (reeglid: korvialt 1 punkt, vabavise 2 punkti ja 3-punkti joone tagant sooritatud vise andis 5 punkti). Parimaks osutus 42 punktiga BC Tarvas/Rakvere SK I (Ragnar Leppikus, Matteus Miilpalu) esindus, 2. koht Salva/Tartule 41 punktiga ja 3. koht Rapla KK-le 40 punktiga. Võitjatele auhinnad AND 1 poolt.

 

Viimase päeva kohamängudel jätkus ka põnevust. 7.-8. koha mängus alistas Audentese SK BC Tarvas/Rakvere SK II esinduse 53:44 . Audentse võistkonna parimaks mängijaks valiti Leemet Loik ja Tarvase võistkonna parimaks iga mäng võitleja hinge näidanud Erik Vent. 5.-6. koha mängus sai revanši Salva/Tartu, kes algarupis saadud kaotuse järel alistas seekord Kauhajoki võistkonna 47:41. Salva võiskonna parimaks mängijaks valiti Hannes Saar ja Kauhajoki võistkonna parimaks osutus Oskari Pättikangas. Kolmanda koha karikas läks koduvõistkonnale BC Tarvas/Rakvere SK I-le, kes alistas Sankt-Peterburgi NAB-i esinduse 50:36. Rakvere võistkonna parimaks mängijaks valiti Jürnas Vigolainen ja NAB-i esinduse parim oli Terehov (nr. 22). Finaali võitis terve turniiri kindlat mängu näidanud BS Kaunas Perkunas, kes alistas Rapla esinduse 52:37. Perkunase võistkond oli ka eelmine hooaeg Kaunase linna meister (mitte ametlikud Leedu meistrivõistlused) 2001 ja hiljem sündinute arvestuses. Tagapool ka selline klubi nagu Sabonise KK. Kaunase võistkonna parimaks tunnistati Martynas Ziukas ja Rapla poolel Deran-Eric Aalde. Kogu turniiri MVP auhind kuulus Perkunase võistkonna mängijale Gytis Nemeikša.

Kokkuvõttes olid kõik võistkonnad korraldusega rahul, sest Vinni plussiks on asjaolu, et kõik on käe-jala juures. Mängud, toitlustus ja majutus. Lisaks täname Vinni Spordikompleksi selle eest, et poisid said ka kord päevas ujumisvõimalust kasutada.

A – alagrupp B – alagrupp

BS Kaunas Perkunas (LIT)                            Sankt-Peterburg NAB (RUS)

BC Tarvas/Rakvere SK I (EST)                     Rapla KK (EST)

Salva/Tartu (EST)                                           Audentese SK (EST)

Kauhajoki (FIN)                                              BC Tarvas/Rakvere SK II (EST)

 

Reede, 21. september

13.00 BS Kaunas Perkunas vs BC Tarvas/Rakvere SK I    57:37

14.10 Sankt-Peterburg NAB vs Rapla KK 35:41

15.20 Audentese SK vs BC Tarvas/Rakvere SK II             48:40

16.30 Salva/Tartu Rock vs Kauhajoki 35:55

17.40 BC Tarvas/Rakvere SK II vs Rapla KK                   20:47

18.50 BS Kaunas Perkunas vs Salva/Tartu Rock              69:44

20.00 Sankt-Peterburg NAB vs Audentese SK                 48:21

21.10 Kauhajoki vs BC Tarvas/Rakvere SK I 31:40


Laupäev, 22. september

10.00 Kauhajoki vs BS Kaunas Perkunas                                      36:42

11.10 BC Tarvas/Rakvere SK II vs Sankt-Peterburg NAB 18:56

12.20 BC Tarvas/Rakvere SK I vs Salva/Tartu Rock                    53:40

13.30 Rapla KK vs Audentese SK                                                 68:49

15.00 A 3 vs B 4 Kauhajoki vs BC Tarvas/Rakvere SK II             58:6

16.10 B 3 vs A 4 Audentese SK vs Salva/Tartu Rock 27:57

17.20 A 1 vs B 2 BS Kaunas Perkunas vs Sankt-Peteburg NAB             64:31

18.30 B 1 vs A 2 Rapla KK vs BC Tarvas/Rakvere SK I              51:49

20.00 Shooting Competition

 

Pühapäev, 23. september

10.00 7 – 8 koha mäng BC Tarvas/Rakvere SK II vs Audentese SK 44:53

11.10 5 – 6 koha mäng Salva/Tartu Rock vs Kauhajoki                                       47:41

12.20 3 – 4 koha mäng BC Tarvas/Rakvere SK I vs Sankt-Peterburg NAB       50:36

13.30 Finaal Rapla KK vs BS Kaunas Perkunas                                                  37:52

Täname kõiki kaasaelajad, kes käisid kohapeal kaasa elamas. Suured tänud toetajatele: AND 1, GBF Kummikeskus, Vinni Spordikompleks ja lapsevanemad Mihkel Miilpalu, Anti Alavere, Heiko Põdersalu, Reginald Sipria. Täname kõiki lapsevanemaid, kes aitasid läbi viia autasustamist. Suured tänud nii väljaku- kui lauakohtunikele, kes tegid oma tööd korralikult.

Märt Raam

Rakvere Spordikooli korvpallitreener

<- Tagasi eelmisele lehele